przez metal Pt cze 01, 2007 8:59 pm
Ja ine posiadam jednego, a nawet kilku, ulubionych filmów. Z tego powodu wymienię tu te które mi sie przypominają (reszte może pozniej):
- "Pukając Do Nieba Bram" - niemiecki film o dwóch osobach chorujących na raka, pragnacych przed śmiercią zobaczyć morze. Ma także duzo śmiesznych scen.
- "Efekt Motyla 1" - tylko cześć pierwsza, druga jest nazbyt naciągana.
- "Moje Ja" - film psychologiczny o osobie, która albo po wypadku przypomina sobie przeszłość gdy był w szpitalu, albo cofa się do przeszłości, albo po wypadku przenosi się do przyszłości. Bardzo skomplikowany film, którego nie zrozumiałem.
- "Patrol" - o ratownikach morskich, którzy potrafili poświęcić swoje życie dla innych.
- "Dom Nad Jeziorem" - oglądałem go 2 godziny temu. Bardzo ciekawy.
- "Holiday" - wspaniała komedia romantyczna z fenomenalną muzyką. Widziałem już kilka razy
- "Braveheart" - uwielbiam malownicze krajorazy i muzykę graną na dudach.
- "Sin City" - Film Quentina Tarantina, a każdy jego film mi się podoba.
- "Kil Bill 1 i 2" - za to samo co "Sin City".
- "Epoka Lodowcowa" - obie części dlatego, że jest tam Sid.
- "Szczęśliwy numer" - niepamiętam za co mi się podobał, ale wiem że sie podobal.
- "Braterstro Wilków" - bo jest Francuski. Fabuła osabdzona w XVi-sto wiecznej Francji. I świetny klimat
- "Dług" - najlepszy polski film jaki widziałem. Na faktach autentycznych. Każdy pewnie zna historie głównych bochaterów albo z kina, albo z wiadomości.
- "Leon Zawodowiec" - bo jest francuski i opowiada o prwadziwej przyjaźni oraz gra tam jeden z moich ulubionych aktorów: Jean Reno.
- "Osada" - podoba mi się za ciekawą fabułe i klimat jaki m nim panuje.
- "Znaki" - film nie koniecznie o kosmitach (bo so pokazani tylko przez kilka minut), ale ma to coś w sobie co mi się podoba, a poza tym gra tu mój drugi ulubiony aktor, a mianowicie Mel Gibson.
- "Bylismy żolnierzami" - pokazuje bezsensownośc wojny i poświęcenie niektórych żolnierzy, ratujących innych żołnierzy podczas akcji w których dowódctwo gdzi się na ich śmierć. Daje dużo do myślenia. Tu też główną rolę gra Mel Gibson.
'Idziesz przez świat i światu dajesz kształt poprzez twoje czyny. Spójrz w świat, we świata kształt, a ujrzysz twoje winy.'
Wyspiański
Warto czytać -
watadze.wordpress.com