Bicie rekordu pobrań Firefoxa 3

Rozmowy o software

Bicie rekordu pobrań Firefoxa 3

Postprzez rebs Cz maja 29, 2008 10:04 am

Jest inicjatywa pobicia rekordu pobrań aplikacji w ciągu 24h. Chodzi o Firefox 3 w dniu premiery. Aby się przyłączyć i być informowanym o wydaniu FF3 wejdź na stronę http://www.spreadfirefox.com/pl/worldrecord/ i kliknij Złóż deklarację.
Zachęcam wszystkich. Dostępna jest też mapa pokazująca ile osób z jakiego kraju się przyłączyło. Nie możemy być gorsi od Niemców :D

rebs
Pan Prezes

Re: Bicie rekordu pobrań Firefoxa 3

Postprzez Mediaba Cz maja 29, 2008 11:02 am

pewnie że możemy. i tak przecież nikt nie traktuje tego ambicjonalnie weź przestań... no może tylko niemcy sie jarają ale oni zawsze tak mają :roll:
"Patriotyzm jest cechą ludzi niebezpiecznych" - Oscar Wilde
"Omnia Vanitas - Gloria La Mort!" - Mediaba
Mediaba

Postprzez rebs Cz maja 29, 2008 12:41 pm

Szybko tam przybywa ludzi. Rano było 20 000, a teraz już 60 000. Polaków jest więcej niż Niemców, Kanadyjczyków a nawet Chińczyków. No ale w niektórych krajach Firefox to na prawdę rzadkość...
rebs
Pan Prezes

Postprzez walak N cze 01, 2008 10:31 pm

Ja nie zamierzam się przyłączać, gdyż w 90% używam Opery. Poza tym sama akcja jakoś mnie nie przekonuje. Co niby chcą tym pokazać? Że tak dużo osób używa FF? OK, ale póki co wśród ZU i tak króluje Internet Explorer, który co by nie powiedzieć, idzie jednak ku lepszemu. Podobno IE 8 ma obsługiwać zawartość semantyczną, czego w FF'ie nie będzie.
walak

Postprzez Mediaba Cz cze 05, 2008 6:37 am

coś ostatnio niezbyt im to wychodziło wiesz. poza tym pieprze takie "bajery" kiedy przeglądarka jest wciąż bardzo dziurawa... jeszcze inna sprawa to np. takie testy zgodności z szblonami, stylami itp. ostatnio wydano 3 edycje tego (zapomniałem jak sie nazywa) i najnowszy IE też tam fatalnie wypada. ja uważam że IE sucs i tyle. firefoxa też nie lubie bo strasznie muli... używam w większości opery.
"Patriotyzm jest cechą ludzi niebezpiecznych" - Oscar Wilde
"Omnia Vanitas - Gloria La Mort!" - Mediaba
Mediaba

Postprzez walak Cz cze 05, 2008 8:37 pm

Nie przesadzaj z tymi dziurami w IE. Na virtualu w 70% używam IE i jakoś nic nie złapałem. Jeśli chodzi o zgodność z szablonami, to niestety fatality... A ten test nazywa się Acid ;)
walak

Postprzez matku Cz cze 05, 2008 9:00 pm

Mediaba napisał(a):firefoxa też nie lubie bo strasznie muli...

Główną zaletą ff3 jest właśnie to, że jest o niebo szybszy od ff2 ;](od opery u mnie też jest trochę szybszy).
matku

Postprzez raf Cz cze 05, 2008 9:16 pm

p$@#$@#$ można dostać z tymi przeglądarkami. Przez tą różnorodność nad każdym cięciem trzeba spędzić 25% więcej czasu :/
Obrazek
raf

Powrót do Programy